Sat. Jan 28th, 2023

Raed Arafat: “Suntem in al 3-lea val, iar acesta ne-a prins cu peste 1000 de pacienti la ATI!”

Raed Arafat a declarat la Digi 24 că ne aflăm în cel de-al treilea val al pandemiei, iar “acesta ne găseşte cu peste o mie de pacienţi internaţi în secţiile de terapie intensivă.

“Suntem într-o creştere, fără nicio discuţie şi clar că suntem într-un nou val în acest moment. Dezavantajul este că începem la Terapie Intensivă cu un număr care a existat în secţiile ATI de peste 900 de bolnavi, 900 şi ceva, comparativ cu valul trecut când erau mai puţini în secţiile ATI, vreo 500 erau când a început să crească atunci şi asta  normal solicită să creştem şi capacitatea de terapie intensivă, lucru care  premierul a solicitat duminică în cadrul videoconferinţei pe care am avut-o cu toate judeţele ţării, cu DSP-urile, cu reprezentanţii zonali de terapie intensivă, cu Centrele judeţene de coordonare a intervenţiei”, a afirmat şeful DSU Raed Arafat.

Despre cum vor putea fi sărbătorite Paștile, Arafat a mai spus că “speranţa noastră este să se ajungă să fie mult mai bine decât anul trecut”, să fie “mai aproape de normalitate”.

“Speranţa noastră este să se ajungă să fie mult mai bine decât anul trecut, adică să nu se  sărbătorească în sensul cum s-a sărbătorit anul trecut, ci mult mai bine şi mai aproape de normalitate. Normal că aceste lucruri pot fi discutate, nu vin acum  să spun că va fi aşa sau va fi aşa, asta nu e o decizie care o ia doctorul Arafat, e o decizie care se discută, care se ia ca de obicei la nivelul Grupului tehnico-ştiinţific, care se propune la nivelul CNSU şi aşa mai departe”, a conchis Arafat.

Foto: Biziday.ro

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11