July 20, 2024

Promisiuni peste promisiuni in privinta construirii Spitalului Regional Cluj/Floresti

La inceputul lunii martie 2019, Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, de ieri demisionar din Cabinetul V.Dancila, pentru a se pregati de campania electorala pentru Europarlamentare, a declarat raspicat ca pentru spitalele regionale un ordin de incepere ar putea fi dat la finele anului viitor, desi documentatiile necesare unui asemenea proiect pot sa se intinda si pe patru ani.

Ex-ministrul Fondurilor Europene invoca atunci sprijinul primit de la Banca Europeana de Investitii.

Acum (n.red. ieri), Sorina Pintea, Ministrul Sanatatii, a afirmat ca studiul de fezabilitate pentru Spitalul Regional Cluj/Floresti va fi gata in aproximativ o luna.

“Spitalele regionale reprezintă un punct strategic în programul de Guvernare. Chiar dacă există voci care sunt împotrivă şi nu îşi doresc ca România să reuşească, noi vom contrui spitalele regionale, aşa cum am promis. Proiectul care prevede costrucţia spitalului regional Iaşi este cel mai avansat. Imediat după ce vom aproba hotărârea de guvern pentru indicatorii tehnico-economici, vom depune cererea de finanţare la Comisia Europeană. În aproximativ o lună vom avea şi studiul de fezabilitate de la Cluj”, a declarat ministrul Sorina Pintea.