February 21, 2024

Proiectul consilierului S. Cimpian (PSD) de achizitionare a 40.000 de masti a cazut la vot. In schimb, sosesc 50.000 de masti de la Guvern

In aceasta dimineata, in mediul online, s-a desfasurat sedinta de Consiliu Local Floresti, convocata de catre primarul Horia Sulea. Au fost prezenti toti cei 19 consilieri, iar presedintele de sedinta a fost liberala Adriana Brad. Pe Ordinea de zi au fost trecute 12 proiecte de hotarari.

Consilierul local Sebastian Cimpian, presedintele organizatiei locale PSD, a propus aprobarea “proiect de hotarare privind achizitionarea unui numar de 40.000 de masti de protectie si distribuirea lor populatiei in mod gratuit la sediul Institutiei Primarului Comunei Floresti”.

Asa cum scriam in urma cu cinci zile –https://www.floresti24.ro/liderul-psd-floresti-propune-achizitionarea-de-catre-c-l-floresti-a-40-000-de-masti-distribuirea-ar-urma-sa-se-faca-la-primarie/) – proiectul parea sortit esecului. Exlicatiile le gasiti in text.

Nu ne-am inselat deloc. 15 consilieri locali s-au abtinut de la vot. Pentru aprobarea proiectului au votat doar 4 consilieri. Astfel, proiectul consilierului Sebastian Cimpian (PSD) a fost respins, desi gestul este notabil.

Acum, din informatiile noastre, la Primaria Floresti sunt asteptate sa soseasca 50.000 de masti de protectie oferite de catre Guvern, dintr-un total de 2,5 milioane de bucati alocate la nivel national, prin Directia de Sanatate Publica Cluj.

De impartirea acestora se va ocupa Biroul de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Floresti. Destinatarii sunt pensionarii si persoanele fara venit. Ramane de vazut care va fi modalitatea de distribuire, una deloc simpla.