Wed. Feb 8th, 2023

Prognoza meteo pentru urmatoarele patru saptamani

Conform prognozei ANM, în săptămâna 1 – 8 iunie, vremea va fi mai rece decât este normalul perioadei, în special în regiunile nord-estice. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării. Excepţie va face sud-estul ţării, unde vremea va fi mai bună, iar cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

În a doua săptămână a lunii, 8 – 15 iunie, temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, iar cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în jumătatea nord-vestică a acesteia.

În perioada 15 – 22 iunie, temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, iar regimul pluviometric se va situa în jurul celui specific pentru această săptămână, în toate regiunile.

Ultima săptămână a lui cireșar vine cu vreme mai bună, astfel că, în perioada 22 – 29 iunie, temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele intracarpatice.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11