May 22, 2024

Produsele pirotehncie au intrat in vizorul politistilor. Perchezitii de amploare in tara, inclusiv in Cluj!

Poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase au efectuat miercuri dimineaţa mai multe descinderi în mai multe judeţe din ţară, inclusiv la Cluj, la persoane bănuite de comercializarea ilicită de articole pirotehnice.

artificii cluj

În total sunt desfăşurate un număr de 50 de percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Cluj, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Caraş-Severin, Dolj, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Teleorman, Timiş, Vâlcea şi Vaslui.

Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Timiş, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de efectuare fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice şi comercializare către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

“În fapt, începând cu luna iunie, reprezentanţii unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Timişoara ar fi comercializat persoanelor vizate articole pirotehnice din categoriile celor interzise la deţinere persoanelor fizice neautorizate şi destinate folosirii exclusiv de către pirotehnicieni”, a transmis IGPR.

Articolele pirotehnice ar fi fost comandate şi primite de către persoanele vizate prin intermediul unor firme de curierat, evitând astfel eventuale controale din partea autorităţilor.

În urma descinderilor poliţiştii vor pune în executare 50 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse pentru audieri la sediile inspectoratelor de poliţie pe raza cărora se efectuează percheziţii.

Activităţile beneficiază de sprijinul de specialitate al SRI şi al DIPI.