May 19, 2024

Primarul va explica ce se mai intampla prin Floresti, Tauti si Luna de Sus

La ZIUA Live, primarul Florestiului a trecut in “revista” stadiul lucrarilor la cateva dintre proiectele aflate in derulare pentru dezvoltarea infrastructurii. Unele dintre acestea se afla in faza de proiectare si obtinere de avize.

„La strămtoarea Terra lucrările înaintează, s-a decoperat drumul, se lucrează la bordurări. Pe strada Mică din Luna de Sus am ajuns la stratul de asfalt după ce s-a schimbat conducta de apă. În zilele viitoare va fi finalizată lucrarea, urmând ca micile retușuri să fie făcute ulterior. 

Toate proiectele pe care le avem în gestiune înaintează și sunt în anumite faze. Mă refer și la construirea de noi parcuri și de modernizare a celor existente. Avem în ultimă fază de proiectare parcul pentru animale de companie, care va fi primul de acest gen din Florești. De asemenea, se lucrează și la cel mai pare parc care va fi construit vreodată în comună. Avem întâlniri săptămânale cu antreprenorul care a câștigat licitația.

Capela mortuară din Tăuți este finalizată în proporție de 90%. Și proiectul capelei mortuare din Luna de Sus își așteaptă avizele și urmează să intre în Consiliul Local.

Canalizarea la Tăuți a intrat în linie dreaptă pentru a lansa licitația. Ne pregătim să lansăm licitația și pentru reabilitarea blocurilor de pe Gheorghe Doja, din fonduri europene, care este o premieră pentru Florești. Până la sfârșitul lunii o să înceapă lucrările și pe un sector de pe Avram Iancu. Se va lucra inclusiv pe strada Narciselor, unde se vor introduce utilitățile și apoi se va moderniza strada”, a declarat edilul localitatii.