February 25, 2024

Primaria Floresti// Se infiinteaza Echipa Mobila pentru interventia de urgenta in cazurile de violenta domestica

Pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local Floresti, programata pentru miercuri, 20 noiembrie, ora 16.00, sunt trecute un numar de 22 de proiecte de hotari.

Printre proiectele supuse dezbaterilor pe comisii si votului final in cadrul sedintei se numara:

  • Proiect de hotărâre privind aprobarea numarului de burse /categorii de burse pentru semestrul I anul școlar 2019-2020 pentru Școala Gimnazială “ Gheorghe Șincai” Florești și Școala Gimnazială Luna de Sus.

  • Proiect de hotărâre privind demararea unei noi proceduri de achizitie negociere fără publicare a unui anunţ de intenţie în vederea atribuirii contractului de achiziție publică
    „Servicii de salubrizare în comuna Florești constând în: precolectarea, colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor municipale, inclusiv a deșeurilor toxice periculoase din deșeurile menajere, cu excepția celor cu regim special;
    – colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor voluminoase provenite de la populație, instituții publice și agenți economici, neasimilabile celor menajere (mobilier, deșeuri de echipamente electrice și electrocasnice etc.)”
  • Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii contractului de constituire a dreptului de acces pe proprietatea publică a comunei Florești în vederea instalării și întreținerii microstației de telefonie mobilă
  • Proiect de hotărâre cu privire la aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a valorii totale ale proiectului „MODERNIZARE STRADA EROILOR ÎN COM. FLOREȘTI,
    JUD. CLUJ”

La punctul 6 pe ordinea de zi intalnim: “Proiect de hotărâre privind stabilirea componenței echipei mobile, pentru intervenția de urgență în cazurile de violență domestică.”

Contactat telefonic, primarul Horia Sulea ne-a declarat ca aceasta echipa mobila infiintata pentru interventia de urgenta in cazurile de violenta domestica va functiona in cadrul Biroului de Asistenta Sociala.

“Florestiul este o localitate destul de linistita, insa la Biroul de Asistenta Sociala au ajuns si cazuri de violenta domestica indreptate impotriva copiilor, femeilor sau persoanelor varstnice. Nu multe si nu grave, insa au fost. Infiintarea acestei echipe mobile pentru interventii de urgenta in cazurile de violenta domestica este necesara si obligatorie”, a afirmat primarul H. Sulea.

P.S. https://www.floresticluj.ro/fisiere/stiri/Convocator_sedinta_CL_20_noiembrie___2019_(1).pdf