May 21, 2024

Presedintele Consiliului Civic propune mutarea campusurilor si univesitatilor in afara orasului. In Floresti, USMAV a intentionat ridicarea unui Campus

Presedintele Consiliului Civic Local, Iosif Pop, a propus mutarea universităților si a campusurilor din oras, pentru a se reduce agromeratia. In Floresti, acum aproximativ doi ani si jumtate, USMAV a avut intentia de realiza un Campus Universitar, in zona Razoare.

Să iasă din centrul Clujului Universitățile, Primăria să le aloce o zonă de campus universitar, care să fie aproape de autostradă, care să fie accesibil și cu mașina. Pentru că atunci soluția poate fi degajată. În subsoluri să fie locuri de parcare sau campusul să fie suficient de generos încât să-i înghită pe toți acolo cu mașinile.

Decât să se aglomereze Hașdeul acolo, unii peste alții, eu aș spune – mergeți sus pe Feleac că tot e aer curat și vă aerisiți mintea pentru pregătirea bună. Campus înseamnă nu numai cămin, înseamnă universitatea, să aibă acolo și catedrele, merg dascălii. La 100 de studenți merge un dascăl, nu vin 100 de studenți pentru un dascăl în centru”, a propus Iosif Pop, preluat de catre Citynews.ro.

 

In Floresti, USMAV este proprietara unui teren in zona Razoare

In zona strazii Razoare, USMAV detine o suprafata mare de teren, iar in urma cu aproximativ doi ani si jumatate o delegatie a institutiei de invatamant s-a prezentat la Primaria Floresti cu un “Proiect PUZ-PUD privind realizarea unui campus universitar”.

Explicatie foto: Razoare, din partea stanga incepe proprietatea USMAV!

Din delegatia de atunci a USMAV facea parte deputatul liberal Adrian Oros, actualul ministru al agriculturii.

Nu a fost doar o intalnire, ci vreo trei-patru, insa proiectul nu a mai fost inaintat Biroului de Urbanism din cadrul Primariei Floresti.

Din informatiile noastre, delegatia USMAV a solicitat Primariei Floresti acordarea unor facilitati de ordin administrativ si economic. Aceste solicitari au fost considerate de catre conducerea Primariei imposibil de acordat.

Nu este exclus ca proiectul de realizare a campusului sa fie readus in discutie sub o alta forma si cu mai putine pretentii.