July 20, 2024

Premierul L. Orban: “Nu a existat nicio discuţie pe tema şomajului tehnic pentru cadrele didactice”

La un post de televiziune, premierul Ludovic Orban a afirmat ca nu a existat nicio discutie pe tema somajului tehnic pentru cadrele didactice si le-a rugat sa continue predarea prin platforme online.

“Nu a existat nicio discuţie pe tema şomajului tehnic pentru cadrele didactice. Cadrele didactice trebuie să ţină orele pe platforme online, prin media, prin toate mijloacele pe care pot să organizeze orele şi să îşi facă treaba, să îi înveţe pe copii, astfel încât să nu fie necesară amânarea anului.

Nu avem în vedere sub nicio formă această soluţie. Încercăm să ne organizăm astfel încât să îmbunătăţim această activitate de predare online, să creştem interesul pentru online.

Şi profesorii trebuie să fie un pic mai implicaţi şi mai dedicaţi, să se adapteze acestei forme noi de transmitere a cunoştinţelor, care înseamnă predarea online, trebuie să fie mai implicaţi în această chestiune.

În rest, orice poveste care circulă nu trebuie băgată în seamă, nu avem în vedere o astfel de decizie legată de profesori”, a afirmat premierul Ludovic Orban.