Fri. Jan 27th, 2023

Premierul L. Orban: “Adolecentii sunt raspandaci de COVID-19, iar transportul comun nu se desfasoara in conditii de protectie sanitara”

Premierul a susținut că “adolescenții sunt răspândaci de virus, pentru că ei nu dezvoltă forme grave”, și că acesta este unul dintre motivele pentru care a luat decizia de a închide școlile. Un alt motiv este transportul din interiorul localității și naveta școlară, care nu se desfășoară în condiții sanitare, susține șeful Executivului.

Ministerul Educației trebuie să fie foarte sever și riguros, să se asigure că profesorii, învățătorii țin cursurile online, că evoluează, că își îmbunățățesc competențele digitale, că au capacitatea de a-și transmite cunoștințele și prin intermediul învățământului online.

Foto: adevarul.ro

Școlile – am luat decizia de a le suspenda 30 de zile și din cauza transportului, atât din oraș, cât și sub formă de navetă, pentru copiii care fie sunt în interiorul localității, fie de la o localitate la alta…, pentru că din păcate transportul nu se desfășoară în condiții de protecție sanitară“, a continuat premierul.

Totul depinde de evoluția pandemiei. Noi ne dorim ca toți elevii să se întoarcă în clase, pe de altă parte nu putem să facem abstracție de ceea ce se întâmplă în România din punct de vedere pandemic. La școală nu se infectează, se infectează în alte locuri: când nu sunt sub supravegherea părinților, bunicilor sau a profesorilor. Și slavă Domnului sunt multe ocazii în care tinerii sunt liberi, se întâlnesc. Adolescenții – nu numai la noi, în foarte multe țări din Europa, sunt analize făcute – adolescenții sunt răspândaci de virus. De ce? Pentru că ei nu dezvoltă forme grave. Marea majoritate sunt asimptomatici, cu toate astea ei transmit virusul. Și nenorocirea este că primii către care transmit virusul sunt părinții, bunicii, care pot fi afectați într-o măsura foarte mare“, a declarat Ludovic Orban.“, a  declarat Ludovic Orban. la B1 TV.

sursa: Edupedu.ro

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11