Mon. Dec 5th, 2022

Prefectul M. Abrudean: “Astazi, 15 octombrie, trecem de 200 de noi cazuri de infectare cu COVID-19. Se poate ajunge la CARANTINAREA ORASULUI!”

Prefectul judetului Cluj, Mircea Abrudean, a declarat in aceasta dimineata, la ZIUA LIVE, ca rata de infectare cu COVID-19 pe judet, in municipiul Cluj-Napoca dar si alte câteva localitați a trecut de 2/1.000.

Foto: Prefectul Mircea Abrudean, in dreapta imaginii

Abrudean a lasat sa se inteleaga ca se poate ajunge in situatia de a CARANTINA ORASUL, daca numarul de infectari va creste in ritm accelerat.

“Azi vor fi peste 200 de cazuri noi, record absolut. E o consecință a relaxării prea mari a clujenilor, vorbim de socializare excesivă – de acolo provin majoritatea cazurilor de azi, din petreceri, restaurante. Suntem pe un trend deosebit de accelerat și dacă nu respectăm regilile, vom ajunge să carantinăm orașul.

Cifrele vor trece foarte repede de 3 la mie și atunci măsurile pe care vom fi nevoiți să le luăm vor fi mult mai dure. Dacă ieri eram la 1,95 pe județ și la Cluj-Napoca, fără focare, la 2,18, astăzi lucrurile vor fi diferite, vom trece peste 2 pe județ și vom ajunge pe municipiu la 2,5 la mie.

După ce trecem de coeficientul de 3 la mie se fac mai multe analize care pot conduce la diverse decizii, cea mai dură e cea de carantinare zonală a unui întreg oraș, a unei unități administrativ teritoriale sau a unei anumite zone, dacă se consideră necesar”, a declarat prefectul Mircea Abrudean, joi, la ZIUA LIVE.

 

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11