Fri. Jan 27th, 2023

Prefectul Clujului declara ca Dejul si Gherla ar putea intra in carantina totala

Prefectul judetului Cluj, Mircea Abrudean, a declarat in aceasta dimineata la Stirile Pro Tv ca, in acest prezent sunt 52 de paturi la ATI, dintre care sunt ocupate 48. Acesta a mai lasat sa se inteleaga ca Dejul si Gherla ar putea intra in carantina totala.

„Ne gândim să extindem această capacitate și avem posibilitatea la Cluj, vom mai crește capacitatea cu încă 13 paturi de terapie intensivă și 125 de paturi normale Covid”, a declarat M. Abrudean.

Foto: Prefectul M. Abrudean (dreapta imaginii)

Prefectul a oferit si o explicatie a numarului mare de cazuri de COVID-19 cu care se confrunta judetul: teste multe.

„Explicația acestor cifre în județul Cluj este foarte simplă și logică. Testăm foarte mult, media săptămânii este de 2.900 de teste zilnice, din care 1.000 sunt la cerere. Până la urmă, este important gradul de pozitivare al testelor, iar aici stăm destul de bine comparativ cu alte județe. Gradul de pozitivare este de aproximativ 11-13%.

Nu ne gândim în acest moment la o carantinare totală a Clujului. Din analiza de risc a DSP nu există această necesitate. Analizăm posibilitatea în momentul de față în două municipii, Gherla și Dej, care se apropie de incidență destul de mare, de peste 7. Să vedem în ce măsură este oportună carantina acolo. Vom vedea asta probabil mâine.

În Cluj-Napoca vreau să vă spun că oamenii poartă mască înainte ca noi să instituim obligativitatea purtării de mască pe stradă. Am avut niște analize pe care le-am făcut aici și se putea observa foarte ușor că oamenii erau mai responsabili încă înainte să introducem măsurile coercitive. 

Cu siguranță există și o explicație pentru numărul mare de cazuri. Probabil socializarea excesivă a adus la apariția unor focare. Au fost câteva petreceri în anumite zone ale orașului, dar am intervenit rapid. În rest vorbim de focare familiale sau la locul de muncă”, a declarat prefectul Mircea Abrudean, in aceasta dimineata, pentru Pro Tv.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11