May 18, 2024

Prefectul Clujului a catadicsit sa convoace Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Cluj. In cel putin patru localitati situatia neridicarii deseurilor a devenit dramatica!

La aceasta ora, la sediul Prefecturii Cluj, se afla in plina desfasurare sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta privind situatia desurile menajere neridicate de aproximativ doua saptamani sau ridicate…”selectiv” de pe raza localitatilor Floresti, Gilau, Capus, Maguri Racatau. Situatia este oarecum asemanatoare si in Chinteni.

floesti august 2016 037

Prefectul Judetului Cluj, Gheorghe Vuscan, a convocat Comitetul pentru Situatii de Urgenta Cluj, sedinta la care participa si primarul localitatii Floresti, Horia Sulea.

La finele sedintei de astazi a Consiliului Local Floresti, programata pentru ora 16.00, primarul Horia Sulea va face o ampla informare asupra celor discutate si, poate, hotarate la Comitetul pentru Situatii de Urgenta Cluj.

Va reamintim ca pe data de 26 iulie, in urma intrunirii Comitetlui Local pentru situatii de urgenta Floresti a fost Decretata Starea de Alerta pe o durata de 3 luni, insa conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului Romaniei nr 21 din 15 aprilie 2004 (Sistemul National de Management al Situatiei de Urgenta), STAREA de ALERTA declarata de catre o localitate TREBUIE APROBATA de catre INSTITUTIA PREFECTULUI, iar Gheorghe Vuscan, prefectul Clujului, NU A APROBAT-O…INCA.

floesti august 2016 046

In plus, datoriile florestenilor catre SC Quatro Eco Salub, societatea care ar trebui sa ridice deseurile menajere de pe raza localitatilor Floresti, Gilau, Maguri Racatu si Capus, firma infiintata de catre cele patru U.A.T.-uri mai sus-mentionate, se RIDICA pana in data de 24.08.2016 la 634.534 lei.

floesti august 2016 045

VEZI FOTO si CLIC pe IMAGINE!

Revenim cu amanunte in cursul acestei seri.