Tue. Dec 6th, 2022

Poate acum veti intelege cine ar fi putut ordona blocarea construirii Centurii de Sud!

Ori de cate ori am avut ocazia ne-am dat cu parerea ca principalul vinovat, chiar si moral, pentru NEREALIZAREA, mai precis BLOCAREA, Centurii de Sud, proiect propus si demarat pana la un punct de catre primarul Horia Sulea, ar putea fi edilul municipiului Cluj-Napoca, EMIL BOC.

In arhiva Floresti24.ro veti gasi si motivele care ne-au determinat sa afirmam ca retragerea SC Diferit SRL de pe santierul Centurii de Sud nu s-ar fi putut face decat in baza unui ordin.

Astazi, cu ocazia unui interviu pe care Emil Boc l-a dat la Napoca FM, am reprimit confirmarea ca ce am “pus cap la cap” si afirmat in urma cu cativa ani… nu e departe de adevar.

Desi, nu a vorbit despre Centura de Sud, despre nerealizarea/blocarea acesteia, chiar atat de “bolovan” nu este, Emil Boc nu s-a putut abtine sa declare, ATENTIE,  ca “Drumul din nordul Florestiului, care este conectat cu strada Donath, este o tampenie, o prostie, nu ar trebui să existe!”

Foto Arhiva/ Boc la Napoca FM

Eeehhh, acum va este limpede? Cum ar fi fost daca Centura de Sud s-ar fi realizat si cum ar fi fost ea caracterizata de primarul Clujului?

Sau ce le-ar fi transmis acesta manasturenilor, dimineata, la pranz si seara, la vederea miilor de autoturisme cu “numere de Floresti”, care tranziteaza vesele si in viteza cartierul, si prin partea de Sud, nu doar pe Calea Floresti sau Bucium?

Pe scurt:

  • Lui Boc nu i-a convenit construirea Drumului de Nord (n.red. fara stirea lui) si in repetate randuri a afirmat ca masinile florestenilor aglomereaza cartierul Grigorescu si “afecteaza calitatea vietii locuitorilor din aceasta parte a Clujului.”
  • Drumul de Nord a fost construit in aproximativ 6 luni de catre SC VIAROM.
  • Primarul Horia Sulea, la acea vreme, contrar obiceiurilor sale de a-si etala cu “mare pompa” proiectele pe mai toate canalele media, a preferat sa nu ofere amanunte despre modernizarea drumului de acces spre Cluj-Napoca. Abia spre finalul lucrarilor, cu vreo doua saptamani inaintea turnarii stratului final de asfalt, a anuntat data inaugurarii drumului.
  • Cum Sulea nu i-a cerut acceptul de a moderniza un drum agricol intr-unul “domnesc”, Emil Boc i-a promis ca “lucrurile nu vor ramane asa”.
  • Nici la al doilea proiect, Centura de Sud, Horia Sulea nu a considerat ca ar fi obligat sa-i ceara lui Boc acceptul.
  • Aceasta a fost Greseala Fatala comisa de catre ex-edilul Florestiului.
  • Dupa cateva luni de la castigarea licitatiei, SC Diferit opreste putinele lucrari efectuate, si acelea mai mult in scarba, si anunta ca doreste modificarea contractului semnat, din diferite motive, pentru ca dupa o alta perioada de timp, sa solicite rezilierea contractului.
  • Despre aceasta societate media clujeana afirma ca ar fi “Firma de Casa” a Primariei Cluj-Napoca.
  • Plecata din Floresti, SC Diferit SRL castiga imediat alte doua licitatii in oras: Modernizarea Podului “N” si Modernizarea Bulevardului Regele Ferdinand”.
  • Cu cateva luni inaintea alegerilor locale, Emil Boc isi mai depaseste inca o data atributiunile, incalca granita administrativa, si declara ca “In Floresti, Haiducia trebuie oprita!“. Ce nu a aflat “utecistul din Rachitele” este ca haiducii sunt apreciati in folclorul si folk/rockul romanesc. Spre deosebire de femeile din viata lui – Monica Ridzi, Elena Basescu, Elena Udrea, Alina Bica – despre care vorbesc miile de pagini din dosarele DNA/DIICOT. Si la “lista scurta” ii mai adaugam pe fostul viceprimar Anna Horvath, 2 ani de inchisoare cu suspendare, pentru trafic de influenta, si pe celebrul Sorin Apostu, ex-viceprimar si ex-primar, care a primit 4 ani si 6 luni cu executare pentru luare de mita. Binenteles, despre toti acestia Boc avea doar pareri pozitive, de oameni integri.

Tot in cadrul emisiunii de la Napoca Live, Emil Boc a tinut sa-si dea cu parerea si despre actualul primar al Florestiului. L-a vorbit doar de bine, ceea ce poate fi un lucru bun sau nu. Timpul ne va explica.

“Este un baiat responsabil, dar nu poate schimba lucrurile care s-au facut. Ce poate el să faca este să schimbe trendul. Poate sa tempereze lucrurile, cum facem si noi, la Cluj, sa aduca situatia sub control”, a declarat Boc despre Pivariu.

In finalul materialului, pentru o “traducere” cat mai exacta a afirmatiilor facute de Boc, atat la adresa actualului primar de Floresti, dar mai ales la existenta Drumului de Nord, reapelam la memorie/arhiva.

La nici doua luni de la depunerea juramantului, primarul Florestiului a declarat ca proiectul “Centura de Sud” nu mai este de actualitate/fezabil, etc. A mentionat derularea proiectelor aflate pe agenda lui Boc: Centura Clujului, Metrou/Tren.

Din pacate, niciunul dintre cei 7 consilieri locali USR, la prima vedere pozitionati in opozitie vis-a-vis de coalitia locala PNL-UDMR, nu s-au aratat deranjati de anuntul primarului. Nu au scos niciun cuvant pe acest subiect. Se pregateau de “Marea Guvernare”!

P.S. In arhiva Floresti24.ro am gasit un Text si o Imagine, care ne demonstreaza ca “Politica e o Mare Doamna de Consumatie”, facuta chiar si la scara mica.

Persoana din imagine, Sergiu Leuce, era atunci “vice” USR – filiala Floresti, activist non-stop pe facebook, insa cu aspiratii de primar. A ajuns Consilier Local. S-a ajuns omul. Cand o sa-l mai auziti ca pomeneste despre Centura de Sud sa ne anuntati.

Cateva fragmente dintr-un interviu acordat de Leuce:

“De cand m-am mutat in Floresti se vorbeste de Centura Sud Floresti si despre alte proiecte, din pacate se vorbeste dar se face extrem de putin.

Nu mai am deloc incredere in Horia Sulea si actuala majoritate PNL din Consiliul Local ca poate sa isi duca la bun sfarsit promisiunile, m-am saturat sa tot astept asa ca am luat hotararea sa ma implic in politica si sa incerc sa pun in aplicare ceea ce eu asteptam de la politicieni, trafic decent, curatenie, parcuri, etc. Practic, o dezvoltare urbanistica normala, un Floresti unde sa iti doresti sa locuiesti pentru tot restul vietii. De ce USR? Pentru ca am vazut ca in USR nu se inscriu oamenii pentru a accede la functii ci pentru a schimba Romania intr-o tara cu nivel de trai ca in Europa de Vest si pentru ca este un partid in care democratia chiar functioneaza.

…………

 Traficul din cauza ca nu avem suficiente drumuri, scoli si locuri de munca in Floresti, mizeria de la tomberoane, de pe strazi si de pe spatiile inca neconstruite si haosul urbanistic, mai exact trotuare prea mici sau inexistente, lipsa spatii verzi amenajate corespunzator, instalatii depasite, distante prea mici intre blocuri, parcari insuficiente, lipsa unui centru de localitate si bineinteles lipsa unui PUG adaptat la Florestiul de astazi si la nevoile florestenilor, PUG care sa prevada trama stradala si viitoarele centuri si care sa fie respectat.”

 

 

 

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11