May 18, 2024

PNL anunţă sesiune extraordinară a Camerei Deputaţilor. Abrogarea Legii recursului compensatoriu şi OUG 114, pe ordinea de zi

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a anunţat, luni, că partidul a obţinut numărul de semnături necesar pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaţilor în perioada 26 august-30 august. Pe ordinea de zi se află abrogarea Legii recursului compensatoriu şi OUG 114.

„PNL a obţinut stângerea numărului de semnături, astfel încât în perioada 26 august-30 august să se desfăşoare o sesiune extraordinară în Camera Deputaţilor. Noi am solicitat majorităţii parlamentare organizarea acestei sesiuni şi răspunsul a fost evident nimic sau zero, aşa cum ne-a obişnuit. Ca atare minimum 115 deputaţi până în momentul de faţă au semnat pentru o sesiune extraordinară cu o ordine de zi care să clarifice câteva probleme acute ănaintea sesiunii ordinare care va începe la 1 septemrbie”, a declarat Raluca Turcan, la finalul Biroului Executiv al PNL.

// Conform unui document oficial al Administrației Naționale a Penitenciarelor, pe recursul compensatoriu au fost eliberați din pușcărie 18.849 de infractori.

Dintre aceștia, 1299 au recidivat rapid după eliberare. Drama cea mare vine când ne uităm pe statistica celor eliberați: 37 de criminali și 39 de violatori au recidivat!!!

Acestora li se adaugă proxeneții, oamenii extrem de violenți și hoții (peste 500 de tâlhari au recidivat la scurt timp după eliberare).

Statistica a fost transmisă la solicitarea deputatului PNL, Florin Roman și transmisă către Parlament sub semnătura ministrului Justiției, Ana Birchall, prin intermediul Ministerului pentru Relația cu Parlamentul.

Raportul poate fi lecturatCONSULTAȚI AICI DOCUMENTUL CARE PUNE LACĂT STATULUI ROMÂN (CLIC!!!)

Legea produce EFECTE in FIECARE ZI! //

Pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare apar mai multe puncte, printre care abrogarea Legii recursului compensatoriu, dar şi OUG 114 şi OUG 51.

„Ne referim la respingerea unei legi privind amnistia şi graţierea care este îngropată în Comisia juridică, OUG 114 care a generat creşteri de taxe şi tarife pentru populaţie blocând creditarea şi alungând investitorii, OUG 51 legată exact de transportul public pentru persoane şi elevii navetişri şi nu în ultimul rând aprobarea legii de abrogare a legii recursului compensatoriu, lege care a pus în libertate 19.000 de infractori periculoşi care pun în pericol siguranţa românilor”, a adăugat Turcan.

Ea a afirmat că PNL vrea „ ca la începutul sesiunii viitoare să ajungem la un moment zero”.

„Camera Deputaţilor se întruneşte şi în sesiuni extraordinare, la cererea Preşedintelui României, a Biroului permanent sau a cel puţin unei treimi din numărul deputaţilor”, prevede regulamentul Camerei Deputaţilor.

Mediafax.ro