Thu. Sep 29th, 2022

Ploi și furtuni cu fulgere săptămâna asta! Prognoza meteo pe o săptămână 8 – 14 aprilie 2019

Prognoza meteo pentru săptămâna în curs aduce o vreme caldă în majoritatea regiunilor tării, dar instabilă. Vor cădea ploi sub formă de aversă vor cădea în majoritatea zonelor, insă cantităti ceva mai însemnate de apă se vor înregistra doar în Moldova, Muntenia, Oltenia și la munte, dar și furtuni cu fulgere.

Luni cerul va fi mai mult noros în sud și est, unde local va plouă slab, în timp ce în restul zonelor țării cerul se va menține variabil, iar precipitațiile slabe sub formă de ploaie vor cădea numai izolat. Vântul va suflă moderat în nordul Moldovei, Bărăgan și Dobrogea și mai mult slab în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 15 și 20 de grade Celsius în Transilvania și Maramureș, 18-23 de grade în Banat și Crișana, 14-19 grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 10-15 grade în Moldova.

Marți vor cădea averse de ploaie pe spații relativ extinse în toate regiunile țării, cu excepția Moldovei, unde acestea se vor semnala doar izolat. Pe alocuri, cantitățile de apa vor ajunge până la 10-15 mm, în special la munte. Vânt moderat în sudul țării și slab în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 20 de grade în Transilvania și Maramureș, 18-23 de grade în Banat și Crișana. Cele mai ridicate valori termice sunt așteptate în Dealurile de Vest.

Miercuri local se vor mai semnala averse de ploaie însoțite răzleț și de fenomene electrice în toate regiunile țării, însă doar izolat în Moldova și la munte se vor acumula cantități ceva mai însemnate de apa (până la 10-15 mm). Vântul suflă slab până la moderat în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime vor fi situate în general între 14 și 19 grade în Transilvania și Maramureș, 17-22 de grade în Banat și Crișana, 15-20 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 13-18 grade în Moldova.

Joi instabilitatea atmosferica se va menține la cote relativ ridicate în cea mai mare parte a țării. Local vor cădea averse de ploaie însoțite de descărcări electrice, însă cantitățile de apa estimate a se acumula vor fi în general nesemnificative, doar la munte, în sudul Banatului și în nordul Olteniei și al Munteniei urmând să se strângă până la 10-15 mm. Vânt slab în aproape toate zonele țării, cu excepția Bărăganului, unde acesta va fi slab până la moderat. Maximele termice vor urca la prânz până spre 14-19 grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, 18-23 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

Vineri și în weekend sunt anunțate tot ploi, însă nu vor avea aspect de furtună.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11