Sat. Dec 10th, 2022

Peste 14.500 de clujeni solicita interzicerea comercializarii si folosirii petardelor. Printre acestia se numara si Boc

Primarul municipiului Cluj-Napoca a “simtit” ca ar fi momentul sa se alature celor deja peste 14.500 de clujeni care au semnat o petiție online pentru interzicerea “anumitor categorii de petarde”. VEZI TEXTUL PETITIEI!

Susțin orice formulă legală de restricționare, mergând chiar și până la interzicerea anumitor categorii de petarde în spații și locuri publice. Este o măsură logică și benefică pentru siguranța cetățenilor.

În Piața Avram Iancu, după ce s-a terminat focul de artificii și după ce s-a cântat ”La multi ani!” a urmat o tornadă de petarde în fața Teatrului Național, cum nu am văzut în niciun an. S-a făcut un cerc mare și parcă era la un meci de fotbal. Așa ceva eu nu am văzut de când sunt primar în orașul acest, și am participat la multe focuri de artificii. Mi-a atras atenția că ceva trebuie făcut și avem timpul necesar să luăm decizii legislative. Am discutat cu factorii de ordine locali și centrali care au spus că au fost confiscate petarde, dar situația nu ar spune că a fost scăpată de sunt control, dar mă raliez unui asemenea demers și voi susține, prin procedurile legale, o formulă prin care să ținem sub control fenomenul. 

În Piața Avram Iancu de la 12.20 la 12.40 a fost un adevărat teatru de război în fața Teatrului Național. Nu ne putem juca cu așa ceva și nu este bine să fie în spații publice petarde așa puternice. Susțin și să raliez unui astfel de demers”, a declarat Emil Boc, la o emisiune online, pe Facebook.

Text Petitie// Interzicerea comercializarii si folosirii petardelor pe intreg teritoriul Romaniei!!!

De ce trebuie ca mereu sa asteptam sa se intample atatea nenorociri ca sa luam masuri? De ce nu putem face ceva incat sa le prevenim, sa le stopam cat mai avem ocazia? Azi poate tie nu ti s-a intamplat nimic, maine la fel, deci practic nu te deranjeaza. Esti dispus sa astepti ziua in care vei avea de suferit din cauza lor? Va fi prea tarziu din pacate. Adulti, copii, animale….atatea victime cazute prada din cauza unor persoane iresponsabile, fara nici un strop de discernamant.  Se poate face “spectacol” si folosind DOAR artificii. Comercializarea si folosirea pentru si de catre persoanele fizice sa fie doar in cazul artificiilor cu flacara rece (care nu sunt periculoase). Restul tipurilor de artificii sa fie folosite exclusiv de catre persoane autorizate si doar in locuri special amenajate.

Haideti sa nu mai fim indiferenti si nepasatori! Decese si persoane ranite pe sosele, decese si persoane ranite in incendii…..e cazul sa adaugam si petardele la rubrica “cauza”?

Depinde doar de noi ce si cum va fi MAINE!!!

CEREM INTERZICEREA COMERCIALIZARII SI FOLOSIRII PETARDELOR DE ORICE FEL, PE INTREG TERITORIUL ROMANIEI!!!

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11