December 4, 2023

Perchezitii in Cluj si alte 24 de judete. Pe “harta” mafiei lemnului se afla si localitatile Floresti si Gilau!

Peste 400 de politisti din cadrul I.P.J. Mures, sprijiniti de ofiteri din cadrul Directiei Operatiuni Speciale si ai Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice I.G.P.R., desfasoara 156 de perchezitii in 24 de judete si Municipiul Bucuresti.

DNA -ul padurilor

In judetul Cluj, perchezitiile se desfasoara in 18 locatii: Cluj-Napoca 5, Sic 4, Petreștii de Jos 3, Căpușu Mare 2, Dej 2, Geaca 1, Gilău 1, Florești 1.

“Percheziţiile vizează un grup de persoane bănuit de implicare în săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, delapidare şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada aprilie 2015 – ianuarie 2016, un grup de persoane, administratori ai unei societăţi şi alte persoane din judeţele Mureş, Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Sălaj, ar fi comercializat, prin intermediul unei societăţi, cu sediul în judeţul Mureş, avize secundare de însoţire a materialului lemnos (documente cu regim special), pe care le-ar fi vândut către societăţi comerciale de profil, de pe raza a 24 de judeţe din ţară.

Valoarea totală a masei lemnoase care face obiectul cercetărilor şi prejudiciul estimat a fi cauzat, este de peste 1 milion de euro.

Acţiunea beneficiază de suportul tehnic al Direcției Județene de Informații Mureș.”, se arata in comunicat.