Wed. Dec 7th, 2022

Participarea elevilor Școlii Gimnaziale ”Gheorghe Șincai ” Florești la Proiectul internațional “Porți Verzi”

Proiectul internațional “Porți verzi “ este o competiție adresată elevilor cu vârsta cuprinsă între 9 si 15 ani. Acestă competiție este lansată de Fundația Europeană de Tineret Pentru Ungaria alături de Organizații precum” Sternsinger”, „Acțiune globală”, „Plant For Planet”, precum și partenerii Fundației pentru Africa.

gh sincai proiect

Elevii Școlii Gimnaziale „Gheorghe Șincai” Florești participă în acest proiect, pentru al patrulea an consecutiv, la ambele secțiuni. La secțiunea „Datini și tradiții de Crăciun” școala noastră este reprezentată de grupul „Rază de soare”, iar la secțiunea ”Cântec pentru stele” de grupul „Phoenix”.

A doua secțiune a acestui proiect se referă la activități și acțiuni prin care elevii școlii încearcă să tragă un semnal de alarmă asupra pericolului pe care îl reprezintă poluarea pentru viețuitoarele planetei Pământ. În acest sens, elevii coordonați de profesorii Goșa Ileana, Briciu Daniela și Suciu Valentin au realizat șase planșe deosebit de interesante și de sugestive care vor fi prezentate publicului în așa numita “Expoziție călătoare ecologică.”

Expoziția călătoare a fost lansată în mod festiv de către conducerea Școlii Gimnaziale ”Gheorghe Șincai” Florești, pornind apoi spre diverse locații precum : Papetăria PAVARO-ClujNapoca, Primăria comunei Florești, Biblioteca Comunală Florești, Școala Gimnazială Luna de Sus, Liceul Teoretic ”Eugen Pora”- Cluj Napoca, Liceul Tehnologic ”Alexandru Borza”-Cluj Napoca.

Sperând să ajungem la mintea și inima locuitorilor planetei noastre lansăm ”Strigătul naturii: Oameni, fiți responsabili!”.

Director, Prof. Violeta-Ortensia Ilea-Bonda

 

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11