Wed. Dec 7th, 2022

Parteneriat româno –maghiar pentru sprijinirea școlarizării copiilor săraci din Africa

Proiectul “Porți verzi”, ajuns la a V-a ediție, este un proiect internațional în derularea căruia Școala Gimnazială ”Gheorghe Șincai” Florești este partenerul Asociației pentru tineret Szeged, Ungaria.

Este un proiect internațional în derularea căruia Școala Gimnazială ”Gheorghe Șincai” Florești este partenerul Asociației pentru tineret Szeged, Ungaria. Proiectul cuprinde două secțiuni: ”Datini de Crăciun”și ”Expoziția călătoare”- pe teme ecologice, în cadrul cărora elevilor și cadrelor didactice din Școala Gimnazială ”Gheorghe Șincai” Florești li se oferă șansa de a promova tradițiile și obiceiurile specifice localității, dar și posibilitatea de a trage un semnal de alarmă asupra pericolului reprezentat de poluarea planetei.

Acțiunea are ca scop sprijinirea școlarizării copiilor săraci ai Africii. Sprijinul este oferit prin donațiile obținute în urma derulării proiectului. Pentru îndeplinirea acestui scop, prima secțiune este reprezentată de elevii din Corul școlii, coordonați de doamna profesoară Forea Cornelia, care au încântat prin cântecele tradiționale diferite instituții din localitate (Primăria comunei Florești, Biblioteca comunală Florești, Școala Gimnazială Luna de Sus), din Cluj-Napoca dar și Satu Mare unde au obținut locul I la jurizarea realizată de fundația maghiară.

În cadrul secțiunii „Expoziție călătoare”, planșele pe teme ecologice pe care le-au creat copiii au fost expuse în instituții din Florești (Primăria comunei Florești, Biblioteca comunală Florești, Școala Gimnazială Luna de Sus), dar și din Cluj-Napoca (Liceul Teoretic ”Eugen Pora” Cluj-Napoca, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Liceul de Arte ”Romulus Ladea” Cluj-Napoca). Acestea au impresionat prin mesajul transmis precum și prin frumusețea lucrărilor. În realizarea acestei expoziții elevii au fost coordonați de către domnii profesori: Ileana Goșa, Valentin Suciu și Dănuț Vlașin. Mesajul celor implicați în proiect este : ”Oameni, fiți responsabili ”!

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11