April 24, 2024

Parcul Poligon e aproape de finalizare/ Iluminat public, trotuare si, posibil de la toamna, linie de autobuz pe traseul Drum de Legatura Sud

Edilul Florestiului, Horia Sulea, ne anunta ca lucrarile de amenajare la Parcul Poligon sunt aproape de finalizare. Inaugurarea acestuia ar fi trebuit sa aiba loc pe data de 1 Mai, insa Starea de Urgenta nu permite acest lucru, implicit accesul in parc.

“Parcul de joacă și Agrement de pe locația fostului Poligon de pe str Tautiului se apropie vertiginos de finalizare. Suprafața totală a parcului va fi de 15.760 mp, iar suprafața aparatelor de joacă va fi de 965 mp.

De asemenea, vom avea o suprafața de spații verzi amenajate în cuantum de 5.390 mp. De menționat că arborii de dimensiuni mari existenți nu au fost tăiați sau afectați.

Ca dotări, parcul va cuprinde 5 ansambluri de joacă mari, balansoare, echipament de joacă de cățărare, leagăne, mini tribună, scenă, grup sanitar, foișor, cișmea”, a afirmat primarul Horia Sulea.

Dupa finalizarea lucrarilor de asfaltare a strazilor Crizantemelor, Razoare si Valea Garbaului, primarul Horia Sulea declara ca urmeaza realizarea de trotuare, introducerea iluminatului public si, posibil de la toamna, in urma negocierilor cu CTP Cluj, introducerea unei linii de autobuz metropolitan.

Urmează realizarea trotuarelor, iluminatul public, introducerea transportului public și alocările/închirierile de parcări. Și nu, nu am uitat nici de însuși Drumul de Legătură Sud (lărgiri, supralărgiri, sensuri giratorii, intersecții în Y, legături pe diferențe de nivel, pistă de bicilete, suprailuminat public, străpungere în Drumul Sf Ioan), unde sper ca vara / toamna aceasta să avem reluată licitația. Deocamdată, am realizat o reabilitare/asfaltare a unor drumuri comunale existente”, a precizat edilul Florestiului.

In aceasta perioada, in Floresti se desfasoara lucrari la “Sala de sport de la Școala Gh Șincai, Baza Sportivă Tip 1, reabilitare Eroilor – acoperire Valea Sanaslăului, realizare Parc de Joacă și Agrement de peste 15.000 mp pe strada Tăuțiului, realizare Parc de Joacă Luna de Sus, asfaltare legătură Subcetate 1 – Subcetate 2