July 25, 2024

O majorare a tarifelor de taximetrie pare iminenta, desi Emil Boc nu o spune clar

Taximetristii clujeni continua sa puna presiune pe municipalitate in privinta acceptarii majorarii tarifelor.

La o emisiune radio. Napoca FM, primarul Emil Boc ca aceasta reevaluare a tarifelor este necesara, dar cu respectarea prevederilor legale.

”Este o formulă de calcul prevăzută într-o hotărâre de guvern, noi am trimis firmelor de taximetrie această formulă, după discuția pe care am avut-o recent, și urmează ca ei să își refacă acele calcule. Din acele cifre va rezulta dacă se justifică majorarea tarifului, încă nu e finalizată discuția. Vom vedea cât reiese din analiza financiară în privința majorării tarifului. Într-adevăr este momentul să se treacă la această reevaluare, dar ea trebuie făcută conform legii. Se va discuta și în comisiile de specialitate ale Consiliului Local și se va lua o decizie și pe acest subiect”, a spus Boc, citat de catre zcj.ro.

In replica, Ioan Pugna, reprezentantul Reprezentantul Asociatiei Taximetristilor (n.red. cu sediul in Floresti, pe strda Porii) a spus ca o majorare de tarif este absolut fireasca, deoarece pretul a ramas nemodificat din 2013.

”În Cluj-Napoca avem aceleași prețuri din 2013, sunt niște costuri pe care toți trebuie să ni le asumăm, costuri care trebuie să reiasă dintr-o fișă de cheltuieli. Sunt creșteri mari la cheltuielile cu salariile, de exemplu, sau cu întreținerea mașinilor, unde avem o creștere chiar de 300%”, a declarat Pugna, conform zcj.ro.

In luna iulie taximetristii au cerut primariei sa le aprobe o majorare a tarifelor la 3,75 lei/km pe timp de zi si la 4,50 lei/km pe timp de noapte. In prezent, tariful practicat ziua de majoritatea societătilor este de 2,25 lei/km.