April 18, 2024

Nu e gluma, doar populism scump. C.J. Cluj doneaza 100.000 de lei pentru Catedrala Notre-Dame!!!

Asa se intampla cand te dau banii afara din casa (vorba vine) sau cand toate probleme judetului sunt rezolvate, spitalele pe care le administrezi sunt ultramoderne, curate si dezinfectate, drumurile sunt ca-n palma si nu necesita reparatii tot la doi ani, etc,… DONEZI.

In cadrul sedintei de astazi de aprobare a bugetului judetului pe 2019, vicepresedintele Vakar Istvan (UDMR, foto 2) a propus donarea sumei de 100.000 de lei pentru refacerea Catedralei Notre-Dame, mistuita de un incendiu in seara zilei de luni 15 aprilie.

Am văzut drama din Paris, incendiul de la catedrala Notre-Dame, o tragedie a creştinătăţii şi am propus CJ Cluj, ca şi creştin şi catolic, alocarea a 100.000 de lei (peste 21.000 de euro – n.r.) pentru reconstrucţia bisericii pariziene. Este un gest simbolic pe care judeţul Cluj îl poate face pentru catedrala Notre Dame din Paris. Trebuie să vedem, din punct de vedere juridic, cum se poate da această sumă. Consiliul Judeţean Cluj a aprobat propunerea mea, votul fiind unul foarte important. Banii se iau de la capitolul funcţionare al CJ.

Pe modelul pe care l-am votat de a lua de la funcţionare 200.000 de lei pentru acţiuni culturale, am susţinut şi noi, este foarte bun, tot în aceeaşi formulă aş propune să punem doar 100.000 de lei pentru un gest simbolic pe care judeţul Cluj, Consiliul Judeţean, îl poate face pentru Biserica Notre Dame de la Paris””, a spus Vakar Istvan, citat de catre site-ul stiridecluj.ro.

Iar consilierii judeteni au votat gestul si suma propusa!