July 20, 2024

Nervosi ca Primaria Cluj-Napoca nu le permite majorarea tarifelor, taximetristii ameninta cu blocarea totala a orasului!

Taximetriștii clujeni au blocat joi seara Calea Turzii, iar vineri dimineața au protestat în parkingul de la primăriei pentru că municipalitatea refuză să mărească tarifele. 

Sute de taximetriști au blocat circulația pe Calea Turzii, joi seara, în semn de nemulțumire față de faptul că Primăria Cluj-Napoca refuză să majoreze tarifele. Traficul a fost blocat în tot cartierul Zorilor și pe Calea Turzii, una dintre principalele căi de acces în oraș, conform Gazeta de Cluj. Aceștia au pornit în coloană, cu luminile de avarie pornite.

Taximetriștii vor neapărat majorarea tarifelor, altfel vor bloca din nou străzile Clujului. Protestul de joi a fost un avertisment, a spus un taximetrist. În următoarea perioadă va fi blocat orașul la orele de vârf, ceea ce s-a întâmplat joi seara fiind doar un avertisment. Activitatea de taximetrie se derulează la Cluj-Napoca în baza tarifelor aprobate în urmă cu șase ani.

 

“Coloana de taxi urcă Frunzișului pe B1, cu avariile pornite”, informa, joi seara, un membru al grupului de Facebook Info Trafic Jud. Cluj.

 

“Tot Observatorului și Calea Turzii sunt blocate din cauza lor”, “S-a prelungit termenul de obținere a actelor pentru Uber și Bolt”, “Trebuie să existe concurență, așa poate o să ofere și ei condiții de transport mai bune”, “Cică s-au săturat sã facă 3-4 km pentru 10 lei”, “Sau lași piața liberă, sau nu. Dacă-i liberă, las’ să-l urce cât vor ei și după aia o să se echilibreze piața la un moment dat”, au comentat alți membri, citati de zcj.ro.

Asociația Camera Taximetriștilor din Județul Cluj și Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania au atras în vară asupra mai multor nereguli ce ar viza noul regulament privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în Cluj și au solicitat modificarea tarifelor “în concordanță cu realitatea economico-financiară de pe piață”