Tue. Dec 6th, 2022

Moldova a răspuns amenințărilor Rusiei în ceea ce privește Transnistria

Biroul pentru Reintegrare al Moldovei a calificat acuzațiile Rusiei de ”hărțuire” la adresa populației de limbă rusă „nefondate” și „inacceptabile”.

„Pe teritoriul Republicii Moldova, stat membru al Consiliului Europei, drepturile și libertățile fundamentale ale tuturor rezidenților sunt garantate și respectate, indiferent de rasă, naționalitate, origine etnică, limbă”, se arată în mesaj, potrivit Unian.

Totodată, ministerul a reamintit că Moldova este neutră. În acest sens, Chișinăul a cerut Moscovei să se abțină de la a face declarații care agravează situația.

Minnekaev, vorbind la adunarea generală anuală a Uniunii Întreprinderilor Industriei de Apărare din regiunea Sverdlovsk, a afirmat că scopul  invaziei sale în Ucraina este crearea unui coridor terestru între regiunea Donbas de est a Ucrainei și Crimeea.

El a adăugat că deținerea controlului asupra sudului Ucrainei va oferi forțelor ruse acces în Transnistria, regiune separatistă din Republica Moldova, unde un contingent de forțe ruse este staționat de la începutul anilor 1990.

De asemenea, generalul rus a precizat că, în Transnistria, ”observăm de asemenea cazuri de oprimare a populației rusofone”.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11