September 27, 2023

Moca! Amenda 2000 de lei pentru 400 de brazi taiati ilegal

brazi de craciun clujPoliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin au depistat în trafic, pe raza comunei Sâncraiu, o autoutilitară cu care se transportau brazi, majoritatea fiind tăiați ilegal.

În interiorul autoutilitarei polițiștii au găsit 448 de pomi de Crăciun – brazi și molizi, pentru care șoferul, un bărbat de 46 de ani din Călățele, nu deținea documentele prevăzute de lege.

”Astfel, doar pentru 160 de brazi  a fost prezentat aviz de însoţire primar, emis de către un pădurar din cadrul ocolului silvic. Totodată, poliţiştii au constatat că doar 76 de brazi şi molizi purtau marcă silvică”, spun reprezentanții IPJ Cluj scrie citynews.ro.

Pe baza informațiilor obținute, oamenii legii l-au identificat pe pădurarul în cauză, stabilindu-se că este vorba despre un bărbat de 40 de ani, din judeţul Alba. Faţă de acesta se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

”Pomii de Crăciun, în valoare de circa 13.500 de lei,  au fost confiscaţi şi predaţi ocolului silvic, iar conducătorul autoutilitarei a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice”, au conchis polițiștii clujeni.