April 19, 2024

Minunea nu a ținut nici trei zile: Cioloș CEDEAZA în fața Bisericii. Asigurări pentru Patriarh că robinetul cu bani nu e închis

După ce în zilele trecute premierul și Guvernul său păreau că au luat o decizie drastică și că banii pentru biserici vor fi cu mai multă atenție cheltuiți, azi premierul face un pas mare înapoi.

L-a sunat pe Patriarhul Daniel și i-a transmis că robinetul cu bani de la Bugetul de stat nu e închis chiar de tot și că și în 2016 chiar dacă bugetul e sărac se vor găsi bani pentru anumite proiecte în lucru.

premier-ciolos

Practic… și-a contrazis și propriul ministru de Finanțe care îi sugera Bisericii să acceseze cu încredere fondurile europene și să nu se bazeze pe Buget.

”Premierul Dacian Cioloş a avut, în dimineaţa zile de 6 decembrie, o convorbire telefonică cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pe tema alocaţiilor bugetare pe anul 2016. Discuţia a scos încă o dată în evidenţă buna înţelegere pe care Patriarhia o are în legătură cu situaţia financiar bugetară prin care trece România.

Bugetul pentru Culte în anul 2016 este în creştere faţă de anul precedent atât în ceea ce priveşte personalul clerical cât şi cel neclerical, ca o recunoaştere a rolului social important pe care reprezentanţii cultelor îl au în societate, rolul Bisericii Ortodoxe fiind, desigur, fundamental din acestă perspectivă. Totodată, Preafericirea Sa a subliniat că Biserica va sprijini activ demersurile guvernului de a îmbunătăţii condiţiile de educaţie ale copiilor şi tinerilor din mediul rural şi ale calităţii actului medical în spitale.

Premierul Cioloş a mulţumit pentru implicarea Bisericii în cele două direcţii extrem de importante pentru dezvoltarea societăţii româneşti. De asemenea, Premierul Dacian Cioloş l-a asigurat pe pe Partintele Patriarh că Guvernul României va asigura finanţare pentru proiecte de investiţii importante şi că există tot sprijinul pentru a pune la dispoziţie resurse financiare în funcţie de posibilităţi pentru lăcaşele de cult aflate în construcţie.”, se spune într-un comunicat de presă al Guvernului remis

sursa: STIRIPESURSE.RO