Tue. Nov 29th, 2022

Ministrul Educatiei ne spune cum ar putea decurge examenele pentru anul scolar 2023-2024

Noul ministru al Educației a declarat că dacă proiectele legii vor fi adoptate în 2023, atunci noul examen de la finalul clasei a VIII-a și de admitere la liceu vor fi susținute de elevii care încep clasa a V-a în anul școlar 2023-2024.

Este în continuare luată în calcul [introducerea unui examen separat pentru admiterea la Colegii – N.Red.], dar forma finală este încă în discuție”, a afirmat ministrul, citat de catre EDUPEDU.ro

“Dacă legea educației va fi adoptată de Parlament până la finele acestui an, cei care intră în clasa a V-a în 2023-2024 vor da evaluarea pe noul sistem. Poate vom avea timp să și pilotăm dintre soluții“, a spus Deca.

Ministrul a mai declarat că “există dezideratul să avem legile transmise pe circuit până la sfârșitul lunii octombrie, pentru ca ele să fie adoptate să fie adoptate și să intre in vigoare la începutul anului școlar viitor“.

Referitor la examenul pentru admiterea la liceu, ministrul Ligia Deca a afirmat:

“Ne dorim o soluție care să dea liceelor și o autonomie în a selecta în funcție de profil, dar să țină cont de nevoile de echitate. De aceea am spus că vom regândi în consultare cu specialiștii. Vom reanaliza tot ce înseamnă constructul nou de Bacalaureat și vom vedea în ce măsură ideile inițiale pot fi susținute. (…) Vom anunța soluțiile atunci când vor fi agreate și gata să fie puse pe masa guvernului.”

Sursa: edupedu.ro

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11