April 12, 2024

Mihai Seplecan, presedintele CJ Cluj, a fost demis. Secretarul general al judetului considera ilegal votul si a dat aviz negativ!

Cu cateva zile inainte de Crăciun, consilierii judeţeni s-au decis sa-l sacrifice pe Mihai Seplecan. Acestia, reuniti luni dupa-masa intr-o sedinta extraordinara, au votat demiterea din functie a actualului presedinte C.J. Cluj.

seplecan 3

Conform ziuadecj.realitatea.net, “în jurul orei 16:00 a început procedura de vot pentru demiterea acestuia. Din cei 36 de consilieri judeţeni au fost prezenţi 29, dintre care 25 au votat pentru demitere. Pentru ca actualul preşedinte să fie demis era nevoie de minim 24 de voturi. Aleşii judeţeni şi-au exprimat opţiunea prin vot secret, cu buletine de vot, în cabină.

Preşedintele a părăsit şedinţa înainte de vot, anunţând că nu votează şi că se va întoarce după terminarea procedurii. La începutul şedinţei acesta a vorbit circa 40 de minute, timp în care a încercat să răspundă la acuzaţiile colegilor şi a atenţionat că schimbarea nu se poate face într-o şedinţă extraordinară.

Aceeaşi părere a avut-o şi secretarul general al judeţului, Simona Gagi, care a spus că va acorda aviz negativ acestui proiect de hotărâre. Acest lucru nu produce efecte în momentul de faţă, dar poate cântări ulterior, într-un eventual proces în instanţă.”

Mai mult, “aleşii judeţeni au suplimentat ordinea de zi şi au venit şi cu un proiect privind alegerea noului preşedinte. Propunerea liberalilor pentru această funcţie este consilierul judeţean Marius Mânzat”.

sura; ziuadecj.realitatea.net