Sat. Dec 3rd, 2022

Meteorologii au prelungit atentionarea de vreme rea

Potrivit ANM, duminică, 19 iulie, în intervalul orar 10:00 – 21:00, este în vigoare un cod portocaliu de instabilitate atmosferică. Astfel, în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Olteniei, local în nordul Munteniei și în vestul Moldovei, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și grindină.

Aversele vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp.

De asemenea, pentru intervalul 19 iulie, ora 21:00 – 20 iulie, ora 10:00, a fost emis un cod galben de vreme instabilă. Conform atenționării ANM, în Transilvania, Maramureș, Muntenia, vestul Moldovei și nordul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11