Wed. Dec 7th, 2022

Medic Virgil Musta: “Nu putem opri epidemia. O să crească peste tot!”

Reputatul medic Virgil Musta consideră că cetăţenii trebuie să fie conştienţi că singurele metode care previn îmbolnăvirea sunt purtarea măştii şi distanţarea socială. Creșterea numărului de îmbolnăviri zilnice va duce inevitabil la mai multe victime ale noului coronavirus.

România se află într-un platou cu un număr mare de cazuri, 1300 pe zi, iar aceste cazuri atrag un număr mare de forme severe, a tras reputatul medic Virgil Musta semnalul de alarmă.

Foto: INQUAM / Cornel Putan

”Eu cred că OMS a vrut să tragă un semn de alarmă referitor la faptul că e în creștere numărul de cazuri în toata Europa, în Franța sunt 10.000 de cazuri pe zi.

Nici noi nu stăm bine, numărul de cazuri este de peste 1.300. Suntem într-un platou cu un număr mare de cazuri, cazurile atrag şi un număr mare de forme severe şi procente care mor.

Statistica arată în toată lumea că din totalitatea cazurilor 10% sunt severe şi 4% mor” , a spus medicul Virgil Musta la România TV.

„Constat că în Europa creşterea numărului de cazuri este din diferite motive. Este important să atragem atenţia că această creştere o să ducă şi la o creştere a numărului de decese.

Nu putem să oprim pandemia, aşa pare. Noi trebuie să fim conştienţi că singurele metode care previn îmbolnăvirea este purtarea măştii şi distanţarea.

Trebuie să respectăm măsurile şi să rezistăm până la un vaccin eficient. Să ne imunizăm şi să nu mai fie riscul de infectare care acum e foarte mare în comunitatea noastră şi în alte ţări”, consideră medicul.

Medicul susţine că după deschiderea şcolilor va creşte numărul de cazuri de infectare cu coronavirus.  El a precizat că s-a întâmplat acest lucru în toate ţările care au dat drumul şcolilor.

”O să crească peste tot, în toate ţările unde s-au deschis şcolile a crescut numărul de infectări. Sunt mulţi factori de care depind, cum ne organizăm, cum înţelegem să prevenim şi toate acestea au rol în creşterea numărului de cazuri în contextul deschiderii şcolii” , a declarat Musta.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11