Fri. Aug 12th, 2022

Liberalii propun pedespe mai grele pentru consumul si traficul de droguri

România a fost până in urmă cu 15 ani ani o țară de tranzit a stupefiantelor pentru tările occidentale. Acum, odată cu libera trecere si explozia de festivaluri de muzică, drogurile au devenit hrană si un mod de viață pentru adolescenți. Pe Emil Boc, spre exemplu, nu-l veți auzi niciodată vorbind despre acest subiect.

Consumul de droguri în România a explodat în ultimii ani, fiind cunocute cazuri de consum de droguri exclusiv la minori de 10-12 ani.

Pentru a descuraja consumul de stupefiante, PNL a inițiat un proiect de lege prin care vrea să crească pedepsele în ceea ce privește consumul și traficul de droguri.

Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea. extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi. Dacă faptele prevăzute (…) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi”.

Pedepsele pentru consumul de droguri vor arăta astfel dacă proiectul de lege va fi adoptat:

  • Pentru toate operațiunile în vederea consumului propriu cu droguri de risc – inclusiv canabis – pedeapsa crește de la închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, cum e în prezent, la închisoare de la 1 la 5 ani. Dacă e vorba despre droguri de mare risc, pedeapsa crește de la închisoare între 6 luni – 3 ani la închisoare între 2 – 7 ani (modificări la actualul articol 4 din Legea 143/2000).
  • Pentru toate operațiunile în vederea traficului, pedeapsa crește de la închisoare între 2 – 7 ani la 3 – 10 ani când este vorba de droguri de risc, și de la 5 – 12 ani închisoare pentru droguri de mare risc la închisoare între 7 – 15 ani (modificări la actualul articol 2 din Legea 143/2000).
  • Pentru tolerarea consumului ilicit în diverse locuri, pedeapsa crește de la închisoare între 2-7 ani la închisoare 3-10 ani.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11