July 17, 2024

La Cluj-Napoca, Dîncu şi antrenorii M.Lucescu si D.Petrescu au inaugurat un Centru de Refugiaţi ucraineni

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, Însărcinatul pentru Afaceri al Ucrainei la București, Păun Rohovei, antrenorii echipelor de fotbal Dinamo Kiev şi CFR Cluj – Mircea Lucescu şi Dan Petrescu – au vizitat, miercuri, Centrul suport integrat pentru refugiați ucraineni amenajat într-un hotel din Cluj-Napoca.

“Am venit aici să vedem o iniţiativă care arată ce bine poate să funcţioneze solidaritatea cu poporul ucrainean în aceste momente, dacă funcţionează bine iniţiativa privată cu sprijinul autorităţilor locale. Clujul este din punctul acesta un exemplu şi noi, de la Bucureşti, ne uităm cu invidie pozitivă la acest aspect.

foto/ cluj24.ro

Acest centru pentru refugiaţi pe care l-a organizat Clubul CFR Cluj şi echipa din jurul echipei noastre de fotbal, echipei campioane, arată că echipa campioană poate să fie campioană şi în ceea ce priveşte responsabilitatea socială. Este un lucru şi un exemplu pe care sportul îl poate da.

Pe de altă parte arată încă o dată solidaritatea pe care poporul român în general, Guvernul României şi toate celelalte instituţii, autorităţile locale o au cu încercatul popor ucrainean în aceste momente”, a declarat Vasile Dîncu într-o conferinţă de presă

Centrul amenajat la hotelul Granata din Cluj-Napoca adăposteşte 80 de refugiaţi ucraineni. Proprietarul hotelului este şi patronul clubului feroviar.