Mon. Dec 5th, 2022

Judetul Cluj are localitati unde se aplica planul rosu pentru inceperea scolii. Vezi care este rata de transmitere a COVID-19 in Floresti!

In două localități clujene, la 14 septembrie, școala va începe în sistemul online. Localitățile Cornești și Aghireșu, din județul Cluj, au o incidență a cazurilor de Covid mai mare de 3 la mia de locuitori, iar acolo școala va începe numai online.

La nivelul județului Cluj, rata de transmitere este de 0,42 la 1000 de locuitori.

Pe Cluj-Napoca, rata este de 0,65 de bolnavi la 1000 de locuitori.

Pe comunele din jurul Clujului, ratele de transmitere a COVID 19 sunt: Floresti 0,61, Apahida 0,48 și Baciu 0,43 la mia de locuitori.

În scenariul 1, sau scenariul verde, toți elevii merg la școală, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Pentru acest scenariu, incidența trebuie să fie mai mică de un caz la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Scenariul 2, sau scenariul galben, prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, pe de o parte, și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Acest scenariu este pentru localitățile cu o incidență de 1-3/1.000 locuitori.

În scenariul 3, sau scenariul roșu, toți elevii vor face cursuri online. Acesta va fi folosit pentru localitățile cu o incidență mai mare de 3/1.000 de locuitori.

 

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11