April 12, 2024

IPJ Cluj, prin Serviciul Criminalistic, poate si trebuie sa-i retina pe criminalii puiului de catel din Floresti, din zona strazii Crizantamelor!

Un caz de cruzime impotriva unor pui de catei a fost adus la cunostiinta opiniei publice de catre doamna C.P. pe Facebook, pe “Grup Liber Floresti-Cluj”.

Pe data de 4 octombrie 2018, in jurul orei 18.00, pe un santier din Floresti, zona strazii Crizantemelor, doi indivizi maltatreaza mai multi catei, iar pe unul reusesc sa-l fure si sa-l bage intr-o autoutilitara.

C.P. a reusit sa filmeze si sa fotografieze indivizii, inclusiv autoutilitara, numerele de inmatriculare fiind destul de vizibile.

Trei zile mai tarziu, pe 7 octombrie, pe campul din fata imobilului in care locuieste, C.P. a gasit mort puiul de catel furat cu trei zile inainte de catre cei doi indivizi. Catelul a fost maltatrat si apoi ucis!

Au fost sesizate Politia Locala Floresti, Inspectoratul de Politie Judetean Cluj, Serviciul Criminalistic, si Directia Sanitar Veterinara.

„Colegii s-au autosesizat pe baza imaginilor apărute în mass-media, au făcut cercetarea locului faptei și acum încearcă să identifice autorul pe baza imaginilor, dar țin cont și de alte proble, cum ar fi declarațiile martorilor. Sunt atenți la orice ar putea să scoată în evidență persoana în cauză și mașina pe care o conducea”, a spus Traian Morar, purtător de cuvânt IPJ Cluj, pentru monitoruldecluj.ro.

P.S. 1. Urmarim cu interes ancheta acestui caz de o barbarie fara margini si, poate, vom veni si cu informatii suplimentare si decisive in retinerea criminalilor de catei.

2. Pe Grup Liber Floresti-Cluj gasiti si filmarea capturarii si apoi chinuirii puiului de catel, ulterior aruncat in autoutilitara.

Codin SAMOILA