Wed. Sep 28th, 2022

Intrebare de “100 de puncte”: ce partid sau partide din Romania au luat bani de la Kremlin? Raspunsul e la Washinghton!

Rusia a trimis discret cel puțin 300 de milioane de dolari în total unor partide politice și candidați din peste 20 de țări după 2014 pentru a-și exercita influența, potrivit unei estimări a serviciilor de informații americane publicate marți, relatează AFP.

Statele Unite „consideră că acestea sunt estimări minime și că Rusia a transferat probabil și în secret mai multe fonduri care nu au fost depistate”, a spus un înalt oficial american, fără a preciza țările în cauză.

Potrivit acestui înalt oficial, un ambasador rus dintr-o țară asiatică nespecificată, de exemplu, a dat milioane de dolari unui candidat la președinție.

Administrația lui Joe Biden solicitase o astfel de estimare de la serviciile sale după ce Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, concomitent cu lansarea de către Washington a mai multor inițiative de izolare a Moscovei pe scena internațională.

Înaltul oficial a spus că diplomația americană va împărtăși aceste constatări guvernelor altor peste 100 de țări.

„Statele Unite lucrează din greu pentru a ne remedia slăbiciunile şi încurajăm celelalte ţări să facă la fel şi să ni se alăture în acest efort important”, a declarat acelaşi înalt responsabil.

Sursa: Hotnews.ro

 

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

test11