February 25, 2024

In primavara lui 2023, Rusia ar putea ataca Republica Moldova, sustine seful spionajului de la Chisinau

Autoritățile moldovene analizează mai multe scenarii, inclusiv cel în care Rusia ar încerca o invazie terestră prin nordul Ucrainei, către Republica Moldova, în 2023, a declarat Alexandru Musteaţă, director al Serviciului de Informaţii şi Securitate (S.I.S.), într-un interviu pentru TVR Moldova, publicat luni si preluat de catre Libertatea.ro.

„Întrebarea nu este dacă Federaţia Rusă va face o nouă ofensivă spre teritoriul Republicii Moldova, dar când se va întâmpla acest lucru: fie la începutul anului (n.r. – 2023), ianuarie, februarie, fie mai târziu, martie, aprilie. Dar, din informaţia pe care o deţinem noi, Federaţia Rusă intenţionează să meargă mai departe”, a transmis Alexandru Musteaţă.

Potrivit declarațiilor sale, invazia ar fi plănuită pentru a crea un coridor cu regiunea Transnistria, teritoriul separatist pro-rus din Republica Moldova.

Și atunci cu o claritate putem spune că da, ei au intenţia să ajungă aici, să se conecteze. Ce va urma ulterior, intenţiile lor în raport cu Chişinăul, putem discuta, dar asta este un risc real şi foarte înalt”, a conchis Alexandru Musteaţă.

Sursa: Libertatea.ro