Wed. Dec 7th, 2022

In prima zi de scoala, parintii sunt obligati sa dea o declaratie pe propria raspundere

Părinţii trebuie să completeze o declaraţie prin care îşi asumă faptul că nu vor duce copilul în colectivitate dacă prezintă simptome ale bolii COVID-19 sau dacă au intrat în contact cu cineva care a fost confirmat pozitiv.

Ministerul Sănătăţii a publicat ghidul cu măsuri pentru începerea şcolii. În prima zi de şcoală, tu trebuie să completezi o declaraţie prin care îţi asumi faptul că nu îţi vei duce copilul în colectivitate, în cazul în care are simptome specifice COVID-19.

Condiţiile pentru a fi trimis copilul la şcoală sunt:
• Copilul nu a prezentat simptome specifice unei afectiuni cu potential infectios (febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăţi de respiraţie, diaree, vărsături, rinoree, etc).
• Copilul nu a fost diagnosticat cu COVID-19
• Copilul nu a venit în contact cu o persoană testată pozitiv pentru această afecţiune.

În plus, părintele se angajează că nu va aduce copilul în colectivitate dacă prezintă simptome specifice unei afecţiuni cu potenţial infecţios (febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăţi de respiraţie, diaree, vărsături, rinoree, etc).
Părinţii trebuie să menţioneze şi că în perioada suspendării cursurilor şcolare, elevul:
• nu a avut nicio problemă de sănătate
• a avut o problemă de sănătate, motiv pentru care a necesitat consult medical. Părintele trebuie să anexeze o copie a documentelor medicale corespunzătoare (scrisoare medicală sau bilet de ieşire din spital).

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11