June 10, 2023

In Floresti, taxa de salubritate se mareste cu 50 de bani (9 lei/persoana/luna). In Chinteni, taxa a “luat-o spre cer”!

In sedinta de astazi a Consiliului Local Floresti, la punctul 13 pe ordinea de zi, consilierii locali vor vota proiectul de hotărare “privind aprobarea Regulamentului de stabilire și aplicare a taxei speciale de salubrizare și instituirea taxei speciale de salubrizare”.

In sedintele pe comisii, acest proiect a fost dezbatut si, din informatiile pe care le detinem, in sedinta va fi si aprobat. Astfel, taxa de salubritate va fi majorata cu 50 de bani, fiecare florestean urmand a achita 9 lei/luna.

Noul regulament vine ca urmare a modificarilor impuse prin modificarea legislatiei nationale in domeniu, care obliga autoritățile locale sa implementeze pana cel mai tarziu la data de 30 iunie 2019 aa-numitul instrument economic “plateste pentru cat arunci“. Rolul acestui instrument este cel de a stimula cetatenii sa sorteze selectiv deseurile (pe categoriile hartie si carton, plastic si metal, sticla, biodegradabil si rezidual), astfel incat la finele anului viitor sa fie atins un procent de reutilizare si reciclare de 50% din masa totala de deseuri generate.

In Chinteni, pe acest subiect, e dezastru financiar!

Intr-o postare pe facebook, “primarul de-o viata” Magdalena Lucia Suciu (PSD) si-a anuntat consatenii ca taxa de salubritate se va majora cu 30 lei/persoana/luna!!!

”Având în vedere valoarea exorbitantă a facturii reprezentând contravaloarea prestării serviciului de salubritate la nivelul comunei Chinteni, pentru luna mai 2019, prin prezenta, vă aducem la cunoştinţă că, începând cu luna mai 2019, taxa de salubritate va fi majorată, la 30 lei/ persoană/lună.
Vă rugăm insistent să încercaţi să diminuaţi cantitatea de deşeuri menejere colectată, în caz contrar, contravaloarea acestui serviciu va fi constant majorată.
De asemenea, vă informăm că, în situaţia neachitării facturilor, operatorul de salubritate va refuza prestarea acestui serviciu în continuare.
Vă mulţumim pentru înţelegere!”