December 4, 2023

Hot de buzunare, din Floresti, retinut de politistii clujeni

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Cluj-Napoca au reținut pentru 24 de ore un bărbat bănuit de comiterea mai multor furturi din mijloacele de transport în comun. Ulterior, acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Potrivit IPJ Cluj, în perioada 1 martie 2019 – 14 ianuarie 2020, cel în cauză – un bărbat în vârstă de 38 de ani, din comuna Florești, județul Cluj, ar fi săvârșit 6 infracțiuni de furt calificat, 2 tranzacții financiare în mod fraudulos, respectiv 2 infracțiuni de acces ilegal la un sistem informatic.

 

Individul acționa în mijloacele de transport în comun de pe raza municipiului Cluj-Napoca și, profitând de neatenția călătorilor, ar fi sustras portmonee, carduri bancare, bani, telefoane mobile din genți și ghiozdane.

 

“De exemplu, la data de 1 ianuarie 2020, în intervalul orar 18:45-19:00, în timp ce persoana vătămată se deplasa cu mijlocul de transport în comun, bărbatul în cauză i-ar fi sustras din ghiozdanul pe care îl purta pe spate un portmoneu care conținea documente personale și bani. Ulterior, acesta s-ar fi deplasat la o benzinărie, unde ar fi efectuat 10 tranzacții contactless cu cardul de debit al persoanei vătămate, cauzându-i un prejudiciu de 1.000 lei”, precizează Poliția Cluj.

Prejudiciul total cauzat de bărbat a fost estimat la suma de 5.500 de lei.  În urma cercetărilor efectuate, prejudiciul a fost recuperat parțial. Polițiștii contiună cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale.