April 18, 2024

Horea Uioreanu, fost presedinte CJ Cluj, condamnat la 6 ani si patru luni de inchisoare!

Astăzi, magistrații de la Curtea de Apel Cluj i-au condamnat definitiv pe Horea Uioreanu, fostul șef al CJ Cluj, și pe omul de afaceri Ioan Bene la închisoare cu executare. Uioreanu a primit sase ani și patru luni, iar Bene va avea de executat trei ani și opt luni de închisoare. Ceilalți inculpați din acest dosar au rămas cu pedepsele administrate de instanța de fond, ne informează gazetadecluj.ro.

Pogăcean Vasile a fost condamnat la trei ani închisoare cu executare în regim de detentie, pentru savârsirea infractiunii de dare de mita, prev. de art. 290 al .1 C.pen. rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 cu art.35 al .1 C.pen. (10 acte materiale). În temeiul art. 72 C.pen. deduce din durata pedepsei aplicate timpul retinerii, al arestului preventiv si al arestului la domiciliu începând cu data de 28 mai 2014 si pâna la data de 2 aprilie 2015.

Petran Ioan a fost condamnat la trei ani închisoare si interzicerea drepturilor prev. de art. 66 lit. a si b C.pen. pe o perioada de 3 ani de la momentul ramânerii definitive a prezentei hotarâri, pentru savârsirea infractiunii de luare de mita prev. de art. 289 al. 1 C.pen. rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000.În temeiul art. 91 C.pen. dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere si stabileste un termen de supraveghere de 3 ani, conform dispozitiilor art. 92 C.pen., calculat de la data ramânerii definitive a prezentei hotarâri.

Davidescu Gabriel Radu doi ani si 8 opt luni închisoare.În temeiul art. 91 C.pen. dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere si stabileste un termen de supraveghere de 3 ani, conform dispozitiilor art. 92 C.pen., calculat de la data ramânerii definitive a prezentei hotarâri.