Fri. Dec 9th, 2022

Habarnistul a plecat din fruntea Armatei

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, și-a anunțat luni demisia, el motivându-și decizia prin imposibilitatea colaborării cu președintele Klaus Iohannis.

Demisia vine la mai bine de două săptămâni de la declarațiile sale că „războiul din Ucraina va mai continua și că „singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia”, declarații taxate inclusiv de către Klaus Iohannis. „(…) probabil unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei ca să afle aceste poziții”, a reacționat atunci președintele.

Vasile Dîncu a gafat într-un interviu afirmând că Austria este în NATO, deși țara are o neutralitate militară ce datează din 1955 și a refuzat de fiecare dată invitațiile de a se alătura alianței militare.

Într-un interviu pentru Digi 24, întrebat despre reintroducerea serviciului militar obligatoriu în România, Vasile Dîncu a dat exemplul Austriei, adăugând însă că statul este membru NATO.

Discuția din emisiunea Digi 24 se purta despre oportunitatea reintroducerii serviciului militar obligatoriu în România. Ministrul Dîncu a susținut că n-ar fi oportună această reintroducere. El a prezentat însă, în acest context, exemplul Austriei.

”Sunt țări moderne, cum este și Austria, care face parte din NATO și are un sistem de armată obligatorie. Este o excepție aproape în zonele… Este și o țară cu o populație mică”, a declarat Dîncu.

În realitate însă, Austria este o țară neutră, iar în urmă cu două luni ministrul de Externe din Viena, Alexander Schallenberg, afirma că Austria nu are nicio intenție să intre în NATO, chiar și în contextul războiului din Ucraina, potrivit Ziare.com.

 

 

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11