Mon. Dec 5th, 2022

Fugarii Alina Bica (ex- sef DIICOT) si Ioan Bene (patron SC Napoca SA), retinuti in Italia. Urmeaza sa fie extradati!

Alina Bica, fosta şefă a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) și de afaceristul clujean Ioan Bene (n.red. patron SC Napoca SA, firma care efectueaza in Floresti lucrarile de acoperire a Vaii Sanaslaului) au fost prinși în Italia, a anunţat Poliţia Română.

În urma cooperarii poliţieneşti internaţionale, precum şi a bunei relaţii instituţionale între ministrul afacerilor interne din România şi ministrul de interne Italian, în această seară, colegii din Italia au identificat şi reţinut doi urmăriţi internaţional: Bica Alina Mihaela, urmărită internaţional în baza Mandatului European de Arestare emis de către Tribunalul Bucureşti, pentru favorizarea făptuitorului; Bene Ioan, urmărit internaţional în baza Mandatului European de Arestare emis de către Tribunalul Bucureşti, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, dare de mită, evaziune fiscală”, scrie în comunicatul Poliţiei.

Ioan Bene a fost condamnat la 6 ani şi 2 luni de închisoare, iar Alina Bica la patru 4 de închisoare.

Cei 2 urmăriţi internaţional sunt în custodia autorităţilor din Italia, urmând a fi prezentaţi unei instanţe pentru a dispune asupra executării Mandatelor Europene de Arestare şi asupra predării către România. Alte detalii cu privire la operaţiune din această seară nu pot fi făcute publice, în acest moment, procedurile judiciare fiind încă în derulare”, a mai anunţat Poliţia Română.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11