Fri. Dec 2nd, 2022

Franta se confrunta cu un nou val de Covid-19/ Cetatenilor li se cere sa poarte masca in spatiile aglomerate

Francezii ar trebui să înceapă din nou să poarte măști în zonele aglomerate, în special în transportul public, în condițiile în care  trebuie să facă față unui nou val de infecții cu COVID-19 alimentat de noi variante ale bolii, a declarat ministrul sănătății, Brigitte Bourguignon.

„Nu spun că ar trebui să fie obligatoriu, dar îi rog pe francezi să își pună masca în mijloacele de transport în comun”, a declarat ea pentru RTL, conform Reuters, adăugând că este o „datorie cetățenească” să facă acest lucru.

În urmă cu 5 zile, șeful vaccinării din Franța, Alain Fischer, a confirmat că țara se află în mijlocul unui nou val de COVID-19, la fel ca și alte țări europene, adăugând atunci că este în favoarea reintroducerii obligativității purtării măștilor de protecție în transportul public.

Franța a raportat 17.601 noi infecții cu coronavirus în ultimele 24 de ore, cea mai mare cifră pentru o zi de luni din 18 aprilie.

Noile infecții au crescut constant de la sfârșitul lunii mai în Franța, media pe 7 zile a cazurilor noi zilnice crescând de 4 ori față de luna mai. Cu toate acestea, numărul noilor contaminări este de 5 ori mai mic decât cel înregistrat la începutul anului, de 366.179 de cazuri.

Sursa: Mediafax

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11