Wed. Dec 7th, 2022

Focar de COVID-19 la o fabrica din Aghiresu. 24 de muncitori sunt infectati. Fabrica a fost inchisa

Un focar de coronavirus a fost depistat la o fabrica de pe raza comunei Aghireșu. Din 75 de munictori, 24 au fost depisati pozitiv, 21 dintre acestia au domiciliul in Aghirsu. Activitatea in fabrica a fost sistata.

“Avem un focar activ în acest moment în comuna Aghireșu, cu 21 cazuri pozitive provenind de la o fabrică de pe raza comunei. Din totalul de 75 angajați testați, 24 sunt pozitivi, din care 21 au domiciliul pe raza UAT Aghiresu.

S-a luat măsura suspendării activității unitatii pentru o perioadă de 14 zile și a dezinfectării corespunzătoare a spatiilor de lucru. Cei 24 pozitivi vor fi transportați la spitalele Covid din Cluj-Napoca pentru evaluarea medicala, aceștia fiind în prezent asimptomatici.

Contactii direcți identificați din ancheta epidemiologica au fost carantinati la domiciliu pt 14 zile (inclusiv ceilalți 51 de angajați negativi și apartinatorii acestora).

Măsurile vor fi monitorizate prin intermediul instituțiilor abilitate, urmând ca, in situația în care numărul cazurilor pozitive va creste, sa fie luata in calcul măsura carantinarii UAT -ului”, a afirmat prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11