May 18, 2024

“Florestiul nu e doar dormitor!”, la episodul 1. Vezi imagini de la “episodul pilot”

Putini floresteni s-au adunat miercurea trecuta, aproximativ 30, in fata Primariei Floresti pentru a-si exprima nemultumirile fata de “politica administrativa de de zvoltare a localitatii impusa” de catre primarul Horia Sulea si rareori combatuta cu argumente si solutii logice si pertinente de catre Consiliul Local.

De aici, se pot trage mai multe concluzii:

1. E buna, sanatoasa si corecta politica administrativa a primarului si atunci totul e OK pentru 99,9(999) % dintre floresteni.

2. E mai comod sa combati actiunile si politicile administratiei locale din fata calculatorului, pe diversele grupuri de socializare cu “tema” Floresti.

3. Organizatorii nu au stiut sa-si faca cunoscut protestul.

4. FLORESTIUL e DOAR DORMITOR si cu asta basta!

Protestul “Florestiul nu e doar dormitor!”, initiat de catre activistii miscarii “Umbrela Anticoruptie Cluj”, si-a propus sa fie “Pasnic si Tacut”.

Pasnic a fost, tacut nu!

Cei aproximativ 30 de protestari, “inarmati” cu afise prin care solicitau “stoparea constructiilor haotice; parcuri si spatii verzi; gradinite; etc”, au primit vizita primarului Horia Sulea.

Imaginile dialogului Sulea vs protestari floresteni poate fi vizionat aici, iar acesta sta, in fapt, la “turnarea si promovarea” primului episod din serialul “Florestiul nu e doar dormitor!”, unul care se anunta mai lung si consistent din cate isi inchipuie INTREAGA ADMINISTRATIE LOCALA, atata timp cat misto-ul, persiflarea unuia sau altuia dintre “figuranti”, inclusiv prin sugerarea intoarcerii la locul nasterii, si aroganta sunt trasaturile definitorii ale actorului principal.

Care nu ar fi trebuit sa fie el, in persoana, ci LOCALITATEA!

// O intrebare din partea redactiei: “De ce primarul a chemat Jandarmeria daca protestarii sunt in asentimentul domniei sale in tot ceea ce face pentru comunitate? De “Lovituri Comunale” nu am auzit!//

In fine, florestenii protestari au promis sa revina miercuri, 5 septembrie, de la ora 19.00, in curtea Primariei si au remis un comunicat:

“Ne-am săturat de scuze, minciuni și manipulări. Ne-au ajuns vorbele rostite cu superioritate și ironie și vrem ca problemele cu care ne confruntăm să fie luate in serios.

NU suntem în asentimentul domnului primar, ci vrem să vedem acțiuni finalizate, nu promisiuni expirate acum mult timp.

Este o nevoie urgentă de soluții privitoare la drumurile de acces spre Cluj, este nevoie de spații verzi și parcuri pentru copii. Ne trebuie trotuare, străzi fără gropi și nu vrem să mai vedem canalizări care refulează constant. 

Mai mult decât atât, cerem respect și considerație din partea celor care trebuie să lucreze în interesul nostru, al tuturor.

Vom continua să protestăm pașnic, legal (conform art. 3 al legii 60/1991) și nu vom înceta să arătăm neregulile. De asemenea, sperăm că soluțiile propuse de noi vor fi luate în considerare, nu combătute ironic. 

Ne vedem miercuri, 5 septembrie, ora 19.00, in curtea Primăriei, alături de toți cei ce vor mai mult și mai bine. 

Floreștiul NU e doar un dormitor, e casa noastră.”

VEZI VIDEO DE LA PRIMUL PROTESTUL “PILOT”: