Tue. Jan 31st, 2023

FLORESTI/ SC NAPOCA SA ii explica primarului de ce se “doarme” pe santierul de pe Eroilor

In urma cu aproximativ o saptamana, primarul Florestului a anuntat, in urma unei “vizite inopinante” (n.red. cu cameramanul dupa el) pe santierul de pe strada Eroilor, ca pe adresa SC NAPOCA SA vor fi emise facturi de penalitati, in urma numeroaselor nereguli constate.

Danut Canta, director general SC NAPOCA SA, a remis mediei un comunicat, prin care ii reaminteste actualului primar, fost viceprimar pana in 27 septembrie, cateva aspecte pe care, se pare, le-a uitat sau nu stia de acestea.

Vezi o parte din comunicatul SC NAPOCA SA:

“NU “suntem în contract”, cum eronat se exprimă Primarul Comunei, întrucât repetatelor noastre solicitări de prelungire a acestuia în baza unei ample și solide argumentații depusă în urmă cu mai bine de o jumătate de an, Primaria Florești nu a binevoit să răspundă, încălcând flagrant obligația legală de a formula un răspuns administrativ în 30 de zile.

În privința respectării termenilor contractuali, primul vinovat al încălcării acestora este chiar beneficiarul, întrucât, nici până în prezent, acesta nu s-a achitat integral de obligația de a asigura frontul de lucru necesar derulării contractului.

Inclusiv la ora actuala, proprietarii rețelelor de utilități desfasoară operațiuni de relocare a acestora, utilizând chiar infrastructura de șantier care aparține societății noastre, elocvent fiind cazul magistralei de apa care traverseaza amplasamentul lucrarii. Subliniem că societatea noastră se află în imposibilitatea tehnic-operativă de a respecta programul de execuție, în absența predării unui amplasament liber de sarcini.

Este de domeniul evidenței faptice și juridice că executantului nu îi sunt imputabile întârzieri survenite din cauza unor impedimente independente de sine, care au obstrucționat evoluția lucrărilor iar derobarea de resposabilitatea acestora nu este în favoarea finalizării proiectului de investiții.”

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11