Fri. Jan 27th, 2023

Floresti/ Primarul declara cu mandrie ca de la preluarea mandatului nu a mai autorizat niciun bloc

In aceasta dimineata, primarul Florestiului a fost invitat la ZIUA Live. Unul dintre subiectele abordate de catre moderator a fost numarul mare de PUZ-PUD-uri respinse pe banda rulanta de catre actualul Consiliu Local, dominat de catre PNL, 12 consilieri fata de cei 7 de la USRPLUS, respectiv doi de la UDMR.

Primarul Pivariu a tinut sa puncteze ca de la preluarea mandatului nu au ma fost autorizate noi constructii de locuinte.

Există anumite autorizații care sunt emise și, din păcate, nu există o cale de atac a lor. Sunt emise și își vor face efectul. Probabil că vor fi numite construcții care se vor face, cu toate că de la depunerea jurământului nu s-au autorizat noi construcții de locuințe colective. În ceea ce privește un restart în zona de urbanism, aici lucrăm la noul PUG, care va reglementa noi căi de acces spre Cluj-Napoca, să trateze fiecare zonă în funcție de potențial, cu reguli pentru fiecare zonă. Nu facem un PUG pe genunchi. Vedem cu toții ce s-a întâmplat în Florești și nu mai putem permite acest lucru. Trebuie să analizăm noul PUG. Sigur că era într-o stare avansată ca și lucrare, dar trebuie analizat din scoarță în scoarță.

Dezvoltatorii trebuie să înțeleagă că lucrurile s-au schimbat. Suntem într-o cu totul și cu totul altă paradigmă. Nimeni nu le îngrădesc drepturile. Eu nu vreau să fie blocați, dar sunt sigur că vor înțelege. Ne dorim să nu autorizăm blocuri de dragul de a o face, Ne dorim să autorizăm un complex de blocuri, care să trateze niște reguli care se vor regăsi în PUG, are vor trata căile de acces, spațiile verzi, locurile de parcare subterane. 

Vreau să avem o discuție cu proiectanții, pentru a ne armoniza punctele de vedere”, a declarat primarul B.N.Pivariu.

Va reamintim ca B.N. Pivariu a detinut in legislatura 2016-2020 functia de VICEPRIMAR, implicit si pe cea de CONSILIER LOCAL PNL. Mai mult, din actuala echipa de consilieri locali liberali ii regasim si pe “vechii” Laar Andras, Tatiana Hinteuar, Camelia Cristoltan si Adriana Brad, iar viceprimarul Albert Zoltan (UDMR) a detinut intre 2012-2016 functia de administrator public, iar in legislatura trecuta (2016-2020) pe cea de consilier local.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11