Fri. Dec 2nd, 2022

Floresti/ Primarul s-a saturat de numarul tot mai mare de incendii care izbucnesc in imobilele din partea de sud a comunei/ Vezi apelul edilului si ce masuri anunta

Cele trei incendii care au avut loc in ultimele doua luni in Floresti (n.red. “in cea mai tanara si educata localitate din Romania”), in imobile situate in partea de sud a comunei, la blocuri, l-au determinat pe primarul localitatii sa lanseze un apel la “civism, responsabilitate si responsabilizare”. In postarea de pe facebook, acesta mai anunta si suplimentarea numarului de hidranti supraterani.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Cluj nu a oferit niciun comunicat privind cauzele incendiilor din imobilele situate pe strada Porii, Stejarului si Fagului, ultimul petrecut duminica, 20 iunie.

Totusi, potrivit “variantelor care circula pe piata”, cauzele celor trei incendii ar fi: Porii – instalatie electrica improvizata; Stejarului – un minor s-a jucat cu o luminare aprinsa; Fagului – gratar pe balcon.

Iata si comunicatul primarului:

STOP INCENDIILOR!!!! 

Lansăm un apel la responsabilitate și responsabilizare a cetățenilor în modul de exploatare a spațiilor din blocurile de locuințe. Prevenirea incidentelor nefericite ține în principal de seriozitatea noastră a tuturor.

Presupuse ‘grătare în balcon’, instalații ambientale și electrice improvizate sau surse de foc lăsate nesupravegheate pot produce tragedii care trebuie prevenite!! Incendiile înregistrate în comuna Florești în ultimele luni au evidențiat o serie de zone cu imobile de locuințe, vulnerabile la capacitatea de reacție și intervenție a autorităților în cazul unor astfel de incidente, dar și situații de comportamente vecine cu inconștiența, care distrug vieți și produc pagube.

Independent de situațiile proiectelor construite până acum, în urma analizelor efectuate împreună cu reprezentanții Companiei de Apă Someș și cei ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, am decis locațiile pentru instalarea a 25 de noi hidranți supraterani în comuna Florești, pe mai multe străzi, inclusiv în zonele afectate de incidentele regretabile din acest an, și am demarat procedurile necesare în acest sens.”

 

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11