Tue. Jan 31st, 2023

Floresti/ Primaria si colaboratorii sai au adunat de pe strazile Florestiului aproximativ 30 de caini

Printr-un comunicat postat pe site-ul institutiei, Primaria Floresti ne informeaza ca de pe strazile comunei au fost salvati aproximativ 30 de caini. Actiunea a fost demarata in urma cu doua luni si a primit sprijinul a patru asociatii pentru protectia a animalelor.

Am salvat de pe teritoriul Floreştiului un număr de aproape 30 câini, cărora li s-a oferit asistenţă medicală şi care o parte au fost deja adoptaţi iar unii ȋşi aşteaptă familia potrivită. Echipele noastre comune au intervenit prompt şi ȋn cazul puilor abandonaţi ȋn tomberon şi vă asigur că astfel de fapte inumane nu sunt tolerate, iar celor care le comit li se vor aplica sancţiunile aferente.

Am reusit această performanţă ȋn aproape două luni de la ȋnceputul campaniei, iniţiată ȋmpreună cu asociaţiile pentru protecţia animalelor: Arca lui Noe, A.S.I.P.A., Nuca Animal Welfare şi Sirius Animal Rescue. Pe baza sesizărilor primite de la cetăţenii din Floreşti, reprezentanţi ai Poliţiei locale ȋmpreună cu Asociaţiile, s-au deplasat la fiecare caz şi s-a intervenit după evaluarea fiecărei situaţii din teren.

Zonele din care s-au preluat câinii fără stapân sunt: str. Stejarului, zona benzinăria Moll, zona Centura de Nord, str. Răzoare, str. Iazului, str. Sportului, str. Poligonului, zona benzinăriei Vidcom – pe deal, str. Prof. Ioan Rusu.

Foto: facebook.com/bogdannicolaepivariu

 

Câinii salvaţi au trecut prin procedurile de deparazitare, vaccinare polivalentă, sterilizare, realizarea carnetului de sănătate, microcipare și reabilitare fizică și psihică în vederea adopției. Ȋn unele situaţii s-a dovedit că obiectul sesizărilor erau câini cu proprietari, iar ȋn acest caz proprietarilor li s-au pus ȋn vedere obligaţiile care le revin:

• obligația de a microcipa și înregistra câinii în Registrul de evidență al câinilor cu stăpân (RECS).

• sterilizare obligatorie pentru toți câinii exceptând cei cu certificat de origine Pedigree.

• animalelor trebuie să le fie oferite condiții optime de viață – hrană suficientă, spațiu de mișcare și adăposturi individuale

• faptul că pe domeniul public câinii trebuie ȋnsoţiţi şi plimbaţi ȋn lesă.

Primăria vine ȋn sprijinul comunităţii, cu etapa a doua din campania de gestionare a animalelor de pe raza comunei Floreşţi cu scopul stopării abandonului, şi anume campania de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân. Numărul de telefon pentru informaţii despre sterilizare şi programări este 0755 019 010.”, se arata in comunicat semnat de primarul Bogdan Nicolae Pivariu.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11